Zelfgemaakte ijsthee met perzik

Makkelijk

10 min

2h

ongveer 1L

  • 3 zakjes zwarte of groene thee

  • 1 liter heet water (niet kokend voor groene thee: ~80°C)

  • 2 tot 3 rijpe perziken

  • 2 el honing of agavesiroop (optioneel)

  • Enkele blaadjes verse munt (als versiering)

  • IJsblokjes

  • 01

    Laat de theezakjes 3-5 minuten trekken in heet water en haal ze er dan uit.

  • 02

    Zoet de hete thee naar smaak met honing of agavesiroop

  • 03

    Snij de perziken in dunne partjes (naar keuze met of zonder schil) en voeg ze toe aan de karaf.

  • 04

    Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet minstens 2 uur in de koelkast.

  • 05

    Serveer koud, met ijsblokjes en enkele verse muntblaadjes als finishing touch.