Gemakkelijk
60 min
4
lasagnevellen
500 g verse zalm, in kleine stukjes gesneden
1 sjalot, fijngehakt
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
2 kopjes melk
1/2 kop verse room
zout en peper naar smaak
1 kopje geraspte mozzarella kaas
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
3 kopjes verse spinazie, fijngehakt
Citroensap (optioneel)
Verse dille voor garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Fruit de sjalot in de boter in een koekenpan. Bestrooi met de bloem en roer, giet dan geleidelijk de melk erbij en roer om klontjes te voorkomen. Voeg de verse room toe en blijf roeren tot het ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst citroensap toe en zet apart.
Leg in een gratinschotel afwisselend laagjes zalm, witte saus, lasagnevellen, gehakte spinazie en kaas. Eindig met een laag geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas bovenop.
Bak ongeveer 25-30 minuten in de oven (volgens de instructies op het pak lasagnevellen), tot de kaas goudbruin is en alles doorbakken is. Laat een paar minuten rusten voor het opdienen. Garneer met verse dille.