Gemakkelijk
15 min
15 min
4
2 bloedsinaasappels
1 broccoli
125 g rauwe quinoa
2 rijpe avocado’s
100 g jonge sla
30 g pompoenpitten
peper en zout
3 el extra olijfolie van de eerste persing
2 el balsamicoazijn
het sap van een bloedsinaasappel
1 kl honing
peper en zout
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Zet weg.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en laat afkoelen.
Kook ondertussen de broccoliroosjes enkele minuten in een pot gezouten kokend water of in de stoomoven.
Schil de bloedsinaasappels en de avocado’s en snij ze in schijfjes.
Meng in een grote slakom de schijfjes sinaasappel, de gekookte broccoli, de quinoa, de plakjes avocado, de jonge sla en de pompoenpitten.
Doe de vinaigrette over het slaatje en meng voorzichtig om alle ingrediënten goed te omhullen.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Dien het slaatje op.