Winterpavlova met clementine

Gemakkelijk

60 min

4

  • 4 eiwitten

  • 200 g poedersuiker

  • 1 tl witte azijn of citroensap

  • 1 tl maïszetmeel

  • 25 cl vloeibare koude room

  • 2 el mascarpone

  • 1 el poedersuiker

  • 4 tot 5 clementines

  • 1 el honing

  • Enkele clementinezestes voor de afwerking

  • 01

    Maak de meringue. Verwarm de oven voor op 120 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe tot je een glanzende textuur krijgt. Roer het zetmeel en de azijn erdoor.

  • 02

    Vorm de basis. Leg de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er een schijf van die je uitholt in het midden. Bak 1u15 en laat daarna afkoelen in de oven met de deur op een kier.

  • 03

    Bereid de garnituur. Klop de slagroom, mascarpone en poedersuiker stijf.

  • 04

    Maak het fruit klaar. Schil de clementines en maak de partjes los. Bak ze 2 minuten in een pan met de honing. Zorg dat ze bedekt worden met een lichte siroop.

  • 05

    Vorm nu laagjes: bedek de meringue met slagroom, schik de lauwe clementinepartjes erop en besprenkel met de resterende siroop. Bestrooi met de zeste en klaar!