Gemakkelijk
20 min
30 min
4
3 courgettes
150 g groen linzen
1 blik gehakte tomaten (400 g)
1 ui
1 wortel
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 tl oregano
50 g Parmezaanse kaas in blok
Een paar blaadjes vers basilicum
Zout en peper
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui, de geperste knoflook en de in schijfjes gesneden wortel in een koekenpan. Doe er de tomaten, de oregano, zout en peper bij. Laat 15 minuten sudderen
Roer er de linzen door en laat nog 5 minuten koken
Maak met een spiraalsnijder of dunschiller spaghetti van de courgettes. Bak ze 2 minuten in de pan om te voorkomen dat ze vocht verliezen.
Vermeng met de linzen en bestrooi vlak voor het serveren met geschaafde en geraspte Parmezaanse kaas en vers basilicum
Tip: Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over voor een knapperige en lekkere finishing touch