Toast met boschampignons

Eenvoudig

20 min

4

  • 4 sneetjes boerenbroo

  • 300 g boschampignons (eekhoorntjesbrood, girollen, oesterzwammen, enz.)

  • 2 teentjes look

  • 2 el olijfolie

  • 20 g boter

  • 2 el fijngehakte verse peterselie of bieslook naar keuze

  • Peper en zout

  • 4 eieren

  • 01

    Maak de boschampignons schoon met een borsteltje. Dompel ze niet onder in water, want ze slorpen te veel vocht op.

  • 02

    Snij de champignons in schijfjes of stukken, naargelang de grootte

  • 03

    Nettoyer et émincer l’ail.

  • 04

    Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg de gesnipperde look toe en stoof aan tot hij lichtjes gekleurd is. Voeg de champignons toe en laat 5 tot 7 minuten bakken, tot ze mals en goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.

  • 05

    Laat ondertussen de sneetjes boerenbrood lichtjes roosteren. 6. Bak roereieren en kruid met peper en zout.

  • 06

    Réaliser des œufs brouillés. Saler et poivrer.

  • 07

    Dresseer de borden met de geroosterde toast, met daarop de roereieren en de champignons. Bestrooi met peterselie, bieslook of andere verse kruiden. Laat het smaken!