Eenvoudig
20 min
4
4 sneetjes boerenbroo
300 g boschampignons (eekhoorntjesbrood, girollen, oesterzwammen, enz.)
2 teentjes look
2 el olijfolie
20 g boter
2 el fijngehakte verse peterselie of bieslook naar keuze
Peper en zout
4 eieren
Maak de boschampignons schoon met een borsteltje. Dompel ze niet onder in water, want ze slorpen te veel vocht op.
Snij de champignons in schijfjes of stukken, naargelang de grootte
Nettoyer et émincer l’ail.
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg de gesnipperde look toe en stoof aan tot hij lichtjes gekleurd is. Voeg de champignons toe en laat 5 tot 7 minuten bakken, tot ze mals en goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
Laat ondertussen de sneetjes boerenbrood lichtjes roosteren. 6. Bak roereieren en kruid met peper en zout.
Réaliser des œufs brouillés. Saler et poivrer.
Dresseer de borden met de geroosterde toast, met daarop de roereieren en de champignons. Bestrooi met peterselie, bieslook of andere verse kruiden. Laat het smaken!