Taco's met varkensvlees, paprika en guacamole

Gemakkelijk

15 min

15 min

4

  • 500 g varkensfilet, in stukjes gesneden

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 2 el olijfolie

  • het sap van 3 limoenen

  • 1 kl komijnpoeder

  • 1 kl paprikapoeder

  • peper en zout

  • 8 maïstortilla’s

  • 2 rijpe avocado’s + 1 gesneden

  • 1 tomaat, in blokjes gesneden

  • 1 teentje look, geplet

  • verse koriander, fijngehakt

  • 01

    Pel en snipper de rode ui. Snij de paprika in blokjes.

  • 02

    Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur. Bak de stukjes varkensvlees langs alle zijden aan.

  • 03

    Doe de rode ui en de paprikablokjes bij in de pan. Laat 3-4 minuten bakken, tot ze mals zijn.

  • 04

    Kruid met de komijn, de paprika en peper en zout. Giet het sap van 2 limoenen over het vlees en meng goed. Laat enkele minuten bakken, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  • 05

    Maak in de kom de guacamole. Plet de avocado’s en voeg de blokjes tomaat, de koriander, de geplette look en het sap van een limoen toe.

  • 06

    Verwarm de tortilla’s in een andere pan of in de microgolf.

  • 07

    Garneer elke tortilla met guacamole en plakjes avocado.

  • 08

    Verdeel het mengsel van varkensvlees over de tortilla’s en voeg enkele blaadjes koriander toe. Dien onmiddellijk op.