Gemakkelijk
15 min
15 min
4
500 g varkensfilet, in stukjes gesneden
1 rode paprika
1 rode ui
2 el olijfolie
het sap van 3 limoenen
1 kl komijnpoeder
1 kl paprikapoeder
peper en zout
8 maïstortilla’s
2 rijpe avocado’s + 1 gesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 teentje look, geplet
verse koriander, fijngehakt
Pel en snipper de rode ui. Snij de paprika in blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur. Bak de stukjes varkensvlees langs alle zijden aan.
Doe de rode ui en de paprikablokjes bij in de pan. Laat 3-4 minuten bakken, tot ze mals zijn.
Kruid met de komijn, de paprika en peper en zout. Giet het sap van 2 limoenen over het vlees en meng goed. Laat enkele minuten bakken, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Maak in de kom de guacamole. Plet de avocado’s en voeg de blokjes tomaat, de koriander, de geplette look en het sap van een limoen toe.
Verwarm de tortilla’s in een andere pan of in de microgolf.
Garneer elke tortilla met guacamole en plakjes avocado.
Verdeel het mengsel van varkensvlees over de tortilla’s en voeg enkele blaadjes koriander toe. Dien onmiddellijk op.