Makkelijk
20 min
15 min
4
Voor de balletjes: • 250 g gehakt
1 kleine courgette, in heel kleine blokjes gesneden
150 g de feta
1 ei
el paneermeel
1 el olijfolie
1 bosje peterselie
Peper
Voor de taboulé: • 200 g parelcouscous
1 handvol aalbessen
1 handvol aardbeien, in plakjes
1 handvol frambozen
Enkele muntblaadjes
1 bosje platte peterselie
1 el olijfolie
1 el citroensap
3 el pistachenoten
Geraspte limoenschil
Meng de courgette, de verkruimelde feta, het ei, het paneermeel en het gehakt. Kruid met peper en maak kleine balletjes.
Bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water om het koken te stoppen.
Meng de parelcouscous in een kom met de rode vruchten, de gehakte peterselie, de munt, de pistachenoten, de olijfolie en het sap en de schil van de limoen.
Serveer de balletjes met de fruitige taboulé.