Taboulé met rode vruchten en gehakt-courgetteballetjes

Makkelijk

20 min

15 min

4

  • Voor de balletjes: • 250 g gehakt

  • 1 kleine courgette, in heel kleine blokjes gesneden

  • 150 g de feta

  • 1 ei

  • el paneermeel

  • 1 el olijfolie

  • 1 bosje peterselie

  • Peper

  • Voor de taboulé: • 200 g parelcouscous

  • 1 handvol aalbessen

  • 1 handvol aardbeien, in plakjes

  • 1 handvol frambozen

  • Enkele muntblaadjes

  • 1 bosje platte peterselie

  • 1 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 3 el pistachenoten

  • Geraspte limoenschil

  • 01

    Meng de courgette, de verkruimelde feta, het ei, het paneermeel en het gehakt. Kruid met peper en maak kleine balletjes.

  • 02

    Bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie

  • 03

    Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water om het koken te stoppen.

  • 04

    Meng de parelcouscous in een kom met de rode vruchten, de gehakte peterselie, de munt, de pistachenoten, de olijfolie en het sap en de schil van de limoen.

  • 05

    Serveer de balletjes met de fruitige taboulé.