Stoofpotje van kippenbouten met butternut

Eenvoudig

55 min

4

  • 4 kippenbouten

  • kleine butternutpompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden

  • 200 g champignons, in schijfjes gesneden

  • 2 uien, fijngesneden

  • 2 teentjes look, fijngesneden

  • 1 preistengel, gesneden in stukjes van ongeveer 1 cm

  • 400 ml gevogeltebouillon

  • 200 ml volle room

  • 2 el olie

  • 2 kl milde paprika

  • 1 kruidentuiltje

  • Peper en zout

  • 01

    Verwarm de olie in een stoofpot op een matig vuur.

  • 02

    Bak de kippenbouten langs alle zijden aan. Zet weg.

  • 03

    Stoof in dezelfde pot de ui, de look en de paprika aan.

  • 04

    Voeg de blokjes butternutpompoen, de prei en de champignonschijfjes toe. Kruid met peper en zout. Meng om de ingrediënten goed te omhullen.

  • 05

    Giet er de gevogeltebouillon bij. Laat ongeveer 35 minuten sudderen op een zacht vuur.

  • 06

    Voeg de room toe en laat nog 10 minuten koken.

  • 07

    Zet de stoofpot op tafel en geniet!