Eenvoudig
55 min
4
4 kippenbouten
kleine butternutpompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
200 g champignons, in schijfjes gesneden
2 uien, fijngesneden
2 teentjes look, fijngesneden
1 preistengel, gesneden in stukjes van ongeveer 1 cm
400 ml gevogeltebouillon
200 ml volle room
2 el olie
2 kl milde paprika
1 kruidentuiltje
Peper en zout
Verwarm de olie in een stoofpot op een matig vuur.
Bak de kippenbouten langs alle zijden aan. Zet weg.
Stoof in dezelfde pot de ui, de look en de paprika aan.
Voeg de blokjes butternutpompoen, de prei en de champignonschijfjes toe. Kruid met peper en zout. Meng om de ingrediënten goed te omhullen.
Giet er de gevogeltebouillon bij. Laat ongeveer 35 minuten sudderen op een zacht vuur.
Voeg de room toe en laat nog 10 minuten koken.
Zet de stoofpot op tafel en geniet!