Slaatje van krieltjes in bistrostijl

Makkelijk

20 min

15 min

4

  • 500 g krielaardappelen

  • 150 g de feta

  • 150 g gebakken kip

  • 1 sucrine sla

  • Enkele kerstomaatjes

  • Enkele takjes peterselie

  • Enkele schijfjes radijs

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  • Snelle pickles: • 1 kleine rode ui, fijngehakt

  • 2 el appelazijn

  • 2 el water

  • 01

    Kook de krielaardappelen in water tot ze zacht zijn. Laat afkoelen en snij doormidden

  • 02

    Maak de pickles: verhit de rode ui 5 minuten lang met de azijn, het water en de suiker. Zet aan de kant..

  • 03

    Vermeng de aardappelen, de kip, de verkruimelde feta, de radijsjes, de kerstomaatjes en de uitgelekte uienpickles

  • 04

    Leg de blaadjes van de sucrine sla op een schaal en verdeel er de salade over.

  • 05

    Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngehakte peterselie.