Eenvoudig
30 min
4
• 200 g witte quinoa
400 ml water
1 meloen
1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
200 g feta in blokjes
Enkele kerstomaten, in twee gesneden
1 handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
Het sap van een verse halve citroen
2 el olijfolie
Enkele rode aalbessen (of andere bessen naar keuze)
Peper en zout
Spoel de quinoa onder koud water om alle onzuiverheden of bitterheid te verwijderen. Laat de quinoa ongeveer 15 tot 20 minuten koken in water, tot hij gaar is en alle vloeistof heeft geabsorbeerd. Laat lichtjes afkoelen.
Terwijl de quinoa kookt, snij je de meloen in twee. Verwijder de pitjes en maak bolletjes met een meloenschepje. Je kan de meloen ook in blokjes snijden als je dat wil.
Meng in een grote schaal de quinoa, de meloen, de komkommer, de tomaten, de feta, de rode aalbessen en de basilicum. Bevochtig met het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng.
Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.