Salade pasta en brocoli

Eenvoudig

35 min

4

  • 250 g pasta

  • 1 stronk brocoli

  • 200 g spruitjes

  • 100 g geroosterde pijnboompitten

  • 1 citroen bio

  • 1 bol burrata

  • 3 el olijfolie

  • 1 1 teentje knoook

  • Verse kruiden: basilicum of rucola

  • 01

    Snijd de spruitjes doormidden, bak ze bruin in de olie tot ze goudbruin zijn, draai ze om, voeg een scheutje water toe, dek af en laat 5 minuten koken. Breng op smaak en zet apart.

  • 02

    Kook de pasta, giet af en zet apart.

  • 03

    Kook de broccoli 5 tot 6 minuten in gezouten water, giet af en zet apart.

  • 04

    Meng een derde van de broccoli met het citroensap, de knoook en de olijfolie tot crème. Breng op smaak.

  • 05

    Meng de pasta met de crème van broccoli, voeg de resterende broccoli, spruitjes, kruiden en pijnboompitten toe.

  • 06

    Voeg de burrata, citroenzeste en een enkele drupels citroensap toe.