Pasta met huisgemaakte pesto

Gemakkelijk

15 min

4

  • 400 g pasta naar keuze

  • 1 bos verse basilicum

  • 1 teentje knoflook

  • 40 g pijnboompitten

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 8 cl olijfolie

  • Zout, peper

  • 01

    Rooster de pijnboompitten 1 à 2 minuten in een droge pan.

  • 02

    Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaan, zout en peper.

  • 03

    Voeg de olijfolie geleidelijk toe en mix tot een gladde saus.

  • 04

    Kook de pasta in een grote pan gezouten water, volgens de instructies op de verpakking.

  • 05

    Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht).

  • 06

    Meng de pasta met de pesto en een beetje kookvocht om alles mooi te binden.

  • 07

    Serveer warm, met extra Parmezaan en wat pijnboompitten als je wilt.