Paprika's gevuld met quinoa, kikkererwten, olijven en feta

Makkelijk

20 min

25 min

4

  • 2 rode paprika’s

  • 2 groene paprika’s

  • 120 g de quinoa

  • 200 g gekookte kikkererwten (in blik, afgespoeld en uitgelekt)

  • 100 g kerstomaatjes

  • 80 g de feta

  • 1 rode ui

  • 1 handvol zwarte olijven

  • 1 el gehakte verse peterselie

  • 1 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • Peper en zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook in een kookpot.

  • 02

    Snij de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder het steeltje, de zaadjes en de witte vliesjes. Leg de helften in een ovenschaal, samen met een scheutje olijfolie. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

  • 03

    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  • 04

    Meng in een grote slakom de afgekoelde quinoa, kikkererwten, gehalveerde kerstomaatjes, gesnipperde rode ui, olijven, verkruimelde feta en peterselie.

  • 05

    Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Goed mengen.

  • 06

    Vul de lauwe of afgekoelde paprikahelften met het quinoamengsel

  • 07

    Serveer lauw of lekker fris, zoals je wil!