Eenvoudig
15 min
4
4 hotdogworstjes
1 gebruiksklaar bladerdeeg
1 eigeel
Enkele zwarte olijven
30 g tomatenpuree
10 g ahornsiroop
5 g sojasaus
5 g azijn
Verwarm de oven voor 180°C.
Rol het bladerdeeg uit en snij het in lange repen van ongeveer 1 cm breed.
Rol rond elk worstje repen bladerdeeg en laat een klein stukje onbedekt.
Leg op een ovenplaat met bakpapier
Klop het eigeel los met een scheutje water en strijk er het deeg mee in met behulp van een penseel.
Plaats 10-15 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel kleurt.
Snij kleine rondjes uit de olijven en leg 2 oogjes op het onbedekte deel van de mummie.
Maak ondertussen de saus: meng de tomatenpuree met de ahornsiroop, de sojasaus en de azijn.
Dien warm of lauw op met de saus.