Mummies van bladerdeeg en bloederige saus

Eenvoudig

15 min

4

  • 4 hotdogworstjes

  • 1 gebruiksklaar bladerdeeg

  • 1 eigeel

  • Enkele zwarte olijven

  • 30 g tomatenpuree

  • 10 g ahornsiroop

  • 5 g sojasaus

  • 5 g azijn

  • 01

    Verwarm de oven voor 180°C.

  • 02

    Rol het bladerdeeg uit en snij het in lange repen van ongeveer 1 cm breed.

  • 03

    Rol rond elk worstje repen bladerdeeg en laat een klein stukje onbedekt.

  • 04

    Leg op een ovenplaat met bakpapier

  • 05

    Klop het eigeel los met een scheutje water en strijk er het deeg mee in met behulp van een penseel.

  • 06

    Plaats 10-15 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel kleurt.

  • 07

    Snij kleine rondjes uit de olijven en leg 2 oogjes op het onbedekte deel van de mummie.

  • 08

    Maak ondertussen de saus: meng de tomatenpuree met de ahornsiroop, de sojasaus en de azijn.

  • 09

    Dien warm of lauw op met de saus.