Gemakkelijk
30 min
50 min
4
1 knolselder
2 kg grof zout
30 g boter
20 cl zure room
125 g vers geraspte parmezaan
peper
een beetje platte peterselie of verse selder
2 el extra olijfolie van de eerste persing
enkele geroosterde hazelnoten
Verwarm de oven voor op 150°C. Doe een laag grof zout op een schotel en leg er de ongeschilde knolselder op. Bedek de knolselder volledig met grof zout. Plaats 50 minuten in de oven.
Laat de knolselder afkoelen wanneer hij gaar is. Verwijder de zoutlaag die tijdens het bakken hard is geworden. Maak voorzichtig schoon om het overtollige zout te verwijderen.
Haal het vruchtvlees van de knolselder uit met een lepel. Meng in een pot op een zacht vuur het vruchtvlees van de knolselder met de boter, de room en de parmezaan. Plet het mengsel en kruid met peper
Garneer de puree net voor het opdienen met enkele geplette geroosterde hazelnoten, een takje peterselie of selder en een scheutje olijfolie.