Kerstmojito

Gemakkelijk

10 min

4

  • 4 limoenen

  • 12 verse muntblaadjes

  • 4 tl rietsuiker

  • 60 ml witte rum of citroenlimonade voor een alcoholvrije versie

  • 400 ml bruiswater

  • IJsblokjes

  • Een beetje geraspte kokos

  • 01

    Snijd de limoenen in kwartjes en verdeel ze over de glazen.

  • 02

    Voeg de suiker toe en plet lichtjes met een stamper om het sap vrij te maken. Voeg enkele muntblaadjes toe.

  • 03

    Giet de rum of de citroenlimonade (voor de virgin versie) erbij, vul aan met bruiswater en voeg ijsblokjes toe.

  • 04

    Werk af met wat geraspte kokos en een vers muntblaadje.

  • 05

    Tip : Voor een “besneeuwd randje”: doop de rand van elk glas eerst in wat suikersiroop en daarna in geraspte kokos. Laat enkele minuten drogen voor je de mojito inschenkt.