Indiase kipcurry

Gemakkelijk

30 min

4

  • 500 g kipfilet

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 stukje gember (of 1 koffielepel gemberpoeder)

  • 2 eetlepels currypasta of currypoeder (mild of medium naar smaak)

  • 20 cl kokosmelk

  • 2 eetlepels olie

  • Zout, peper

  • Verse koriander (optioneel)

  • Naanbrood of basmatirijst (als bijgerecht)

  • 01

    Snijd de kip in stukjes.

  • 02

    Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember.

  • 03

    Bak alles in een pan met de olie gedurende 3 à 4 minuten.

  • 04

    Voeg de curry toe en roer 1 minuut goed door zodat alles bedekt is.

  • 05

    Giet de kokosmelk erbij, kruid met zout en peper naar smaak, en laat 15 minuten zachtjes sudderen.

  • 06

    Serveer warm met naanbrood of basmatirijst, en wat verse koriander voor extra smaak.