Hummus van witte bonen & gegrilde maïs

Makkelijk

10 min

5 min

4-6

  • 250 g gekookte witte bonen

  • 1 klein knoflookteentje

  • 2 el tahini (sesampuree)

  • 2 el citroensap

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout

  • Pitabrood of ander brood om mee te dippen

  • Voor de maïs • 80 g maïskorrels (uitgelekt)

  • 1 el paprikapoeder

  • 3 el olijfolie

  • Zout

  • 01

    1. Laat de witte bonen uitlekken en spoel af.

  • 02

    Meng in een blender de bonen, knoflook, tahini, het citroensap, 2 el olijfolie en een snufje zout en peper. Mix tot een gladde massa.

  • 03

    Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de uitgelekte maïs en het paprikapoeder toe en rooster 5 minuten tot de maïs goudbruin is.

  • 04

    Schep de hummus in een mooie kom en versier met de gegrilde maïs.