Gemiddeld
30 min
4
1 vel kruimel- of bladerdeeg
3 rode tomaten
3 gele tomaten
200 g verse geitenkaas
2 eieren
100 ml room
1 bos verse basilicum
Peper, zout naar smaak
Olijfolie voor het bakken
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit in een beboterde of met bakpapier bedekte taartvorm en bak het lichtjes voor in de oven.
Was en droog de tomaten. Snij ze in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik. Kruid met zout en laat uitlekken in een zeef.
Klop in een kom de eieren met de room. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Verdeel de geitenkaas gelijkmatig over de taartbodem.
Stort het mengsel van eieren en room over de tomaten en besprenkel de taart met een klein scheutje olijfolie.
Plaats in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken, of tot het deeg goudbruin is en de garnituur stevig is geworden.
Was de basilicumblaadjes en snij ze fijn.
Als de taart gebakken is, neem ze dan uit de oven, laat lichtjes afkoelen en bestrooi met fijngesneden basilicum. Serveer met een slaatje.