Hartige taart met 2 soorten tomaten en verse geitenkaas

Gemiddeld

30 min

4

  • 1 vel kruimel- of bladerdeeg

  • 3 rode tomaten

  • 3 gele tomaten

  • 200 g verse geitenkaas

  • 2 eieren

  • 100 ml room

  • 1 bos verse basilicum

  • Peper, zout naar smaak

  • Olijfolie voor het bakken

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit in een beboterde of met bakpapier bedekte taartvorm en bak het lichtjes voor in de oven.

  • 02

    Was en droog de tomaten. Snij ze in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik. Kruid met zout en laat uitlekken in een zeef.

  • 03

    Klop in een kom de eieren met de room. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Verdeel de geitenkaas gelijkmatig over de taartbodem.

  • 04

    Stort het mengsel van eieren en room over de tomaten en besprenkel de taart met een klein scheutje olijfolie.

  • 05

    Plaats in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken, of tot het deeg goudbruin is en de garnituur stevig is geworden.

  • 06

    Was de basilicumblaadjes en snij ze fijn.

  • 07

    Als de taart gebakken is, neem ze dan uit de oven, laat lichtjes afkoelen en bestrooi met fijngesneden basilicum. Serveer met een slaatje.