Gemakkelijk
15 min
10 min
4
Voor de pancakes : 200 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
250 ml melk
1 snuifje zout
1 el olijfolie
Voor de garnering: 4 plakjes gerookte zalm
1 rijpe avocado
100 g verse kaas (type Philadelphia)
1 vleugje citroensap
Peper
Verse bieslook
Voor de pancakes: meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout
Klop er geleidelijk aan de eieren en melk door tot je een glad beslag hebt. Voeg de olijfolie toe.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, schep er wat beslag in en bak de pancakes op matig vuur. Draai ze om als er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Hou ze warm.
Bereid de garnering: prak de avocado en vermeng met een vleugje citroensap en wat peper.
Bestrijk elke pancake met verse kaas en leg er een plakje gerookte zalm op, gevolgd door een schepje geprakte avocado.
Bestrooi met verse dille en serveer meteen.