Gemakkelijk
50 min
4
1 pompoen (butternut of andere)
100 g bloem
100 g boter
100 g geraspte parmezaan
1 ui
1 teentje look
1 el olijfolie
15 cl room
Nootmuskaat
Provençaalse kruiden
Peper en zout
Schil de pompoen en snij in blokjes.
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Kook de pompoenblokjes tot ze gaar maar nog stevig zijn. Laat uitlekken in een vergiet.
Maak ondertussen de crumble. Meng in een slakom met de vingertoppen de bloem, de boter en de parmezaan tot je een brokkelig deeg bekomt. Plaats in de koelkast.
Snipper de ui en het teentje look. Stoof gaar in een pan met olijfolie. Voeg de pompoenblokjes, een beetje nootmuskaat en wat Provençaalse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Laat enkele ogenblikken bakken op een zacht vuur.
Giet de vloeibare room in de pan, meng en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bereiding met pompoen in een ovenschaal, bedek met de crumble en plaats 15 minuten in de oven. Plaats de crumble nog enkele minuten onder de grill, zodat hij mooi goudbruin kleurt.