Gemakkelijk
50 min
4
1 groene kool
0,5 kg gehakt
een rode ui
1 ei
2 el paneermeel
1 teentje knoflook
3 takjes tijm
zout, peper
1 bouillonblokje verdund in 200 ml water
2 el platte peterselie (optioneel)
Maak de koolbladeren los om ze te wassen. Blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten. Giet ze af, spoel ze snel af met koud water en laat ze drogen.
Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes, pers het teentje knoflook.
Maak de koolrolletjes klaar: Meng het gehakt, de ui, het losgeklopte ei, het paneermeel, de tijm en het teentje knoflook.
Vorm balletjes en wikkel de koolbladeren om de gehaktballen. Bind elk klein bundeltje vast met keukentouw voor een gelijkmatige garing.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de rolletjes 2 minuten aan elke kant.
Breng de bouillon aan de kook en giet deze over de rolletjes in een pan en laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken.
Serveer met zelfgemaakte tomatensaus, wilde rijst of quinoa.