Geroosterde rodekoolsteak met feta, tijm en hazelnoten

Eenvoudig

5 min

25 min

4

  • 1 kleine rode kool

  • 100 g de feta

  • 40 g gehakte hazelnoten

  • 2 el olijfolie

  • 2 el honing

  • 1 el balsamicoazijn

  • 4 takjes verse tijm

  • Peper, zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode kool in dikke plakken van ongeveer 2 cm om «steaks» te vormen. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • 02

    Bestrijk beide zijden van elke plak met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheutje honing toe aan elke steak.

  • 03

    Strooi verse tijm over de plakken en bak ze 25 minuten in de oven. Draai de steaks halverwege om, zodat ze zacht en licht gekarameliseerd worden

  • 04

    Rooster ondertussen de hazelnoten lichtjes in een droge koekenpan om hun smaak te versterken.

  • 05

    Haal de steaks uit de oven, verkruimel de feta eroverheen en strooi de gehakte hazelnoten erover.

  • 06

    Voeg een scheutje balsamicoazijn toe voor een frisse, zure toets