Eenvoudig
5 min
25 min
4
1 kleine rode kool
100 g de feta
40 g gehakte hazelnoten
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamicoazijn
4 takjes verse tijm
Peper, zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode kool in dikke plakken van ongeveer 2 cm om «steaks» te vormen. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk beide zijden van elke plak met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheutje honing toe aan elke steak.
Strooi verse tijm over de plakken en bak ze 25 minuten in de oven. Draai de steaks halverwege om, zodat ze zacht en licht gekarameliseerd worden
Rooster ondertussen de hazelnoten lichtjes in een droge koekenpan om hun smaak te versterken.
Haal de steaks uit de oven, verkruimel de feta eroverheen en strooi de gehakte hazelnoten erover.
Voeg een scheutje balsamicoazijn toe voor een frisse, zure toets