Gemakkelijk
25 min
4
1 mooie bloemkool
3 el olijfolie
paprika, kerrie, zout en peper
voor de verse kruidensaus: een handvol koriander, een handvol bieslook, een klein handvol geweekte cashewnoten en 5 el olijfolie.
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd hem in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Meng in een kom de paprika, kerrie, zout, peper en olijfolie. Bestrijk de bloemkoolsteaks met een penseel met deze pittige olie.
Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 minuten op 185°C.
Om je rauwkost saus te maken, doe je de ingrediënten in een blender: verse kruiden, olie en cashewnoten. Voeg een beetje water toe onderaan in de blender voor een lichte textuur en pas indien nodig aan.
Nu hoef je alleen nog maar op te dienen: leg je bloemkoolsteaks op een bord en breng op smaak met je rauwkost saus en verse kruiden.