Geroosterde bloemkool steak met verse kruiden

Gemakkelijk

25 min

4

  • 1 mooie bloemkool

  • 3 el olijfolie

  • paprika, kerrie, zout en peper

  • voor de verse kruidensaus: een handvol koriander, een handvol bieslook, een klein handvol geweekte cashewnoten en 5 el olijfolie.

  • 01

    Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd hem in plakken van ongeveer 2 cm dik.

  • 02

    Meng in een kom de paprika, kerrie, zout, peper en olijfolie. Bestrijk de bloemkoolsteaks met een penseel met deze pittige olie.

  • 03

    Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 minuten op 185°C.

  • 04

    Om je rauwkost saus te maken, doe je de ingrediënten in een blender: verse kruiden, olie en cashewnoten. Voeg een beetje water toe onderaan in de blender voor een lichte textuur en pas indien nodig aan.

  • 05

    Nu hoef je alleen nog maar op te dienen: leg je bloemkoolsteaks op een bord en breng op smaak met je rauwkost saus en verse kruiden.