Gemakkelijk
25 min
4
600 g runderhaas
600 g sperziebonen
2 takjes rozemarijn
een teentje knoflook
olijfolie, zout en peper
Haal het rundvlees 45 minuten van tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een grote hoeveelheid water in een pan aan de kook. Snijd of breek vervolgens de puntjes van de sperziebonen af en kook ze 6 tot 8 minuten.
Verhit 3 eetlepels olie op hoog vuur in een pan. Leg het vlees met de vetkant naar beneden en bak het 2 minuten aan elke kant om dicht te schroeien. Haal hem vervolgens uit de pan, doe hem met de rozemarijn in een ovenschaal en bak hem afhankelijk van de grootte en dikte, 8 tot 12 minuten.
Giet de bonen af. Bak ze in een scheutje olijfolie met een klein teentje geperste knoflook.
Nu rest alleen nog het op smaak brengen, opdienen en genieten.