Gegratineerde mosselent met look en petersile

Gemakkelijk

15 min

4

  • 500 g grote mosselen

  • 3 teentjes look, geperst

  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

  • 60 g zalfzachte boter

  • Fijngeraspte zeste en sap van 1/2 citroen

  • 50 g paneermeel

  • Peper van de molen en zout

  • 4 partjes citroen

  • Platte peterselie

  • 01

    Doe de mosselen in een grote pot en dek af.

  • 02

    Verwarm op een hoog vuur en schud af en toe op. Neem van het vuur zodra de schelpen beginnen open te gaan.

  • 03

    Giet de mosselen af en laat ze afkoelen.

  • 04

    Préchauffez le gril du four à 240 °C.

  • 05

    Meng met een vork de boter, de look, de fijngehakte peterselie, het paneermeel, de citroenzeste en het citroensap tot je een homogene massa bekomt. Kruid met peper en zout.

  • 06

    Verwijder de bovenste schelp van de mosselen.

  • 07

    Doe op elke mossel een halve koffielepel van de bereiding.


  • 08

    Leg de mosselen met de garnituur naar boven in een grote ovenschaal.

  • 09

    Plaats ongeveer 3-4 in het bovenste gedeelte van de oven, tot de mosselen goudbruin kleuren.

  • 10

    Garneer met de partjes citroen en enkele blaadjes peterselie. Serveer met geroosterd boerenbrood.