Fruitige rode sangria superfris

Makkelijk

5 min

1

  • 1 bag-in-box rode wijn

  • 1 onbehandelde sinaasappel

  • 1 onbehandelde citroen

  • 1 appel (type Gala of Pink Lady)

  • 1 handvol aardbeien

  • 3 el rietsuiker

  • 10 cl sinaasappelsap

  • 5 cl cognac of triple sec (naar smaak)

  • Enkele blaadjes verse munt

  • IJsblokjes

  • 01

    Was het fruit. Snij de sinaasappel, de citroen en de appel in dunne schijfjes of blokjes.

  • 02

    Giet de wijn, de suiker, de sinaasappelsap en de alcohol (als je die gebruikt) in een grote karaf. Meng goed

  • 03

    Doe er het fruit en een paar muntblaadjes bij.

  • 04

    Zet minstens 1 uur in de koelkast, maar het liefst nog 2 tot 4 uur.

  • 05

    Serveer goed koud met ijsblokjes en doe er vlak voor het serveren nog wat munt bij.