Fondant met peer

Makkelijk

20 min

30 min

6

  • 6 kleine peren (type Williams of Conférence)

  • 200 g pure bakchocolade

  • 150 g boter

  • 150 g suiker

  • 4 eieren

  • 80 g bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • Poedersuiker (voor de afwerking)

  • 01

    Snij een stukje van de onderkant van de peer zodat hij mooi rechtop blijft staan en stoom hem of kook 5 minuten in zacht kokend water. Giet af en laat afkoelen.

  • 02

    Laat de chocolade samen met de boter smelten au bain-marie of in de magnetron.

  • 03

    Klop de eieren en de suiker tot een schuimig mengsel. Roer er de gesmolten chocolade, dan de bloem en tot slot het bakpoeder door. Meng tot een glad beslag.

  • 04

    Leg een peer in het midden van elke vorm en bedek dan voor driekwart met beslag.

  • 05

    Bak 25 tot 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

  • 06

    Bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.