Flan met champignons

Gemakkelijk

45 min

6

  • 400 g witte champignons

  • 2 sjalotten

  • 2 eieren

  • 20 cl room

  • 1 el olijfolie

  • 20 g boter

  • 1 el parmezaanse kaas

  • Zout, peper en nootmuskaat

  • 01

    Maak de champignons schoon en hak ze fijn.

  • 02

    Bak de fijngesnipperde sjalotten in de olie en boter, voeg de champignons toe en bak tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen.

  • 03

    Mix de eieren met de room, de champignons, de parmezaanse kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat tot een glad mengsel.

  • 04

    Giet in beboterde schaaltjes en bak 20 minuten au bain-marie in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • 05

    Serveer warm of koud, gegarneerd met een gebakken schijfje champignon.

  • 06

    Tip : Voeg wat truffel of tartufata toe voor extra smaak.