Eenvoudig
35 min
4
1 kant-en-klaar zanddeeg
500 ml melk 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
100 g suiker
4 eierdooiers
40 g bloem
20 g maizena
Gele, zwarte en rode druiven, gewassen en doormidden gesneden
Poedersuiker om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het zanddeeg uit in een taartvorm, prik de bodem in, bedek met bakpapier en voeg bakgewichten toe
Bak de taartbodem blind gedurende 15 minuten, verwijder het papier en de gewichten, en bak nog eens 10 minuten. Laat afkoelen.
Verwarm de melk met de vanille tot het begint te koken, en haal dan van het vuur.
Klop de eidooiers met de suiker, voeg de bloem en maïzena toe.
Giet langzaam de hete melk bij het eimengsel, doe het weer in de pan en kook tot het indikt. Laat afkoelen.
Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom en verdeel de druiven over de room. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.