Druiventaart met drie kleuren

Eenvoudig

35 min

4

  • 1 kant-en-klaar zanddeeg

  • 500 ml melk 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)

  • 100 g suiker

  • 4 eierdooiers

  • 40 g bloem

  • 20 g maizena

  • Gele, zwarte en rode druiven, gewassen en doormidden gesneden

  • Poedersuiker om te bestrooien

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Rol het zanddeeg uit in een taartvorm, prik de bodem in, bedek met bakpapier en voeg bakgewichten toe

  • 03

    Bak de taartbodem blind gedurende 15 minuten, verwijder het papier en de gewichten, en bak nog eens 10 minuten. Laat afkoelen.

  • 04

    Verwarm de melk met de vanille tot het begint te koken, en haal dan van het vuur.

  • 05

    Klop de eidooiers met de suiker, voeg de bloem en maïzena toe.

  • 06

    Giet langzaam de hete melk bij het eimengsel, doe het weer in de pan en kook tot het indikt. Laat afkoelen.

  • 07

    Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom en verdeel de druiven over de room. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

  • 08

    Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.