Champignons op Bourgondische wijze

Makkelijk

15 min

1h45 min

4

  • 1 kg witte champignons

  • 2 wortels, in blokjes gesneden

  • 2 gesnipperde sjalotten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

  • 30 cl gecorseerde rode wijn

  • 20 cl groentebouillon

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 kruidentuiltje

  • 30 g boter

  • Peper en zout

  • 1 zakje diepvriespuree

  • 01

    Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en verwijder alle aarde. Halveer ze.

  • 02

    Fruit de sjalotten, knoflook en wortels in de hete boter.

  • 03

    Voeg de champignons toe en bak enkele minuten goudbruin.

  • 04

    Roer er de tomatenpuree, wijn, bouillon en het kruidentuiltje door.

  • 05

    Laat één uur sudderen op een zacht vuurtje, tot de saus dikker wordt.

  • 06

    Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 07

    Schep een laagje puree op elk bord en bedek met de champignons op Bourgondische wijze.