Champignonroomsoep

Makkelijk

15 min

25 min

4

  • 500 g de champignons de Paris ou mélange de champignons

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 50 cl groentebouillon

  • 20 cl room

  • 30 g boter

  • Peper, zout

  • Verse peterselie

  • 01

    Maak de champignons voorzichtig schoon met een vochtige doek en snij ze in schijfjes.

  • 02

    Laat de boter smelten in een kookpot en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak in 2-3 minuten glazig.

  • 03

    Doe er de champignons en een snufje zout bij en laat al roerend 5 minuten bakken op matig vuur.

  • 04

    Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

  • 05

    Mix het mengsel tot een gladde soep, voeg de room en peper toe en kruid eventueel bij.

  • 06

    Schep in kommetjes, bestrooi met verse peterselie en serveer warm.