Bladerdeeghapjes met appels en zoute boter karamel

Makkelijk

15 min

20 min

12 stuks

  • 1 vel bladerdeeg

  • 2 stevige appels

  • 2 el bruine suiker

  • 1 tl kaneel (geen must)

  • 1 eidooier

  • 3 el zoute boterkaramel

  • 01

    Snij de appels in schijfjes van 3 mm. Verwijder het klokhuis en de pitjes. Bestrooi eventueel met kaneel.

  • 02

    Snij het bladerdeeg in rechte stroken van 1 cm.

  • 03

    Wikkel een strook om elke appelschijf en ga daarbij elke keer door het gat in het midden.

  • 04

    Bestrijk met eigeel en bestrooi met een beetje bruine suiker.

  • 05

    Leg de bladerdeeghapjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 20 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C

  • 06

    Serveer warm of koud, met zoute boter karamel.