Aubergines gelakt met soja, citroenyoghurt, munt en sesam

Makkelijk

15 min

30 min

4

  • 2 grote aubergines

  • 200 g Griekse yoghurt natuur

  • 1 teentje knoflook

  • el citroensap

  • 1 el tahini

  • 1 el sesamzaad

  • Enkele blaadjes verse munt

  • Zout, peper

  • Voor de laksaus: • 2 el sojasaus

  • 1 el honing (of ahornsiroop

  • 1 el olijfolie • 1 tl rijst- of citroenazijn

  • 1 tl rijst- of citroenazijn

  • ½ tl geraspte gember (optioneel)

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in de lengte in plakken. Kerf het vruchtvlees lichtjes in met een mes, zonder het vel te doorboren

  • 02

    Meng alle ingrediënten voor de laksaus in een kleine kom. Bestrijk het auberginevlees royaal met de saus.

  • 03

    Leg de aubergineplakken op een met bakpapier bedekte bakplaat, met de gesneden kant naar boven. Zet 25 tot 30 minuten in de oven, tot ze mooi zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  • 04

    Meng de Griekse yoghurt met de gehakte knoflook, het citroensap, een snufje zout en een lepel tahini.

  • 05

    Rooster de sesamzaadjes een paar minuten zonder vetstof in een pan, tot ze lichtjes goudbruin zijn.

  • 06

    Serveer de aubergines lauw of op kamertemperatuur, overgoten met citroenyoghurt en bestrooid met gehakte munt en sesamzaadjes