Aardappelsalade

Eenvoudig

40 min

15 min

4

  • 800 g vastkokende aardappelen

  • 4 eieren

  • 100 g spekblokjes of plakjes bacon

  • 1 rode ui

  • 2 lente-uitjes

  • 4 el mayonaise

  • 2 el natuuryoghurt (of plattekaas

  • 1 tl milde mosterd

  • 1 el citroensap

  • Verse bieslook of peterselie

  • Zout, peper

  • 01

    Kook de aardappelen met schil in gezouten water gedurende ±15 minuten. Giet af, laat afkoelen en snij in stukken

  • 02

    Kook intussen de eieren 9 minuten. Pel ze en snij doormidden.

  • 03

    Bak de spekjes of bacon in een hete pan tot ze mooi krokant zijn.

  • 04

    Snij de rode ui en de lente-ui in fijne ringen.

  • 05

    Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, zout en peper tot een romige saus

  • 06

    Meng alle ingrediënten: aardappelen, eieren, spek, ui... Roer voorzichtig en werk af met verse bieslook of peterselie net voor het serveren.