Scones met cheddar

Makkelijk

10 min

15 min

4

  • 250 g bloem

  • 1 zakje bakpoeder (ongeveer 11 g)

  • 50 g koude boter

  • 100 g geraspte cheddar

  • 150 ml melk

  • 1 snufje zout

  • 1 tl paprikapoeder

  • Verse kaas om te serveren (cream cheese of boursin natuur)

  • 01

    Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een slakom.

  • 02

    Roer de in kleine stukjes gesneden boter erdoor tot je een zanderige massa krijgt.

  • 03

    Voeg de geraspte cheddar toe en giet dan geleidelijk de melk erbij tot je een glad deeg krijgt (roer er niet te veel in).

  • 04

    Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Snij cirkels uit met een uitsteekvorm of glas en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  • 05

    Bak 15 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.

  • 06

    Laat afkoelen op een rooster. Heerlijk met smeerbare verse kaas.