Zalm en romige saus met spinazie en champignons

Gemakkelijk

35 min

4

  • 4 zalmhazen

  • 250 g paddestoel

  • 300 g verse spinazie

  • 200 ml room

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • glas droge witte wijn

  • zout, peper

  • olijfolie

  • 01

    Pel en snipper de ui en de look. Snij de champignons in fijne schijfjes. Was de spinazie, zwier droog en verwijder de steeltjes.

  • 02

    Verwarm een eetlepel olijfolie in een sauteerpan. Kleur de zalmhazen langs beide zijden op een vrij hoog vuur aan in de hete olie. Zet weg.

  • 03

    Stoof in dezelfde pan, zonder ze schoon te maken, de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de champignons toe en laat ze hun vocht afgeven.

  • 04

    Kruid met peper en zout, voeg de look toe en laat enkele minuten aanstoven.

  • 05

    Blus vervolgens met de witte wijn en laat inkoken.

  • 06

    Voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg de room toe.

  • 07

    Breng op smaak met peper en zout.

  • 08

    Laat onder deksel enkele ogenblikken koken op een zacht vuur. Kook ondertussen de pasta (pappardelle, tagliatelle, …) die je erbij zal serveren.

  • 09

    Leg de zalmhazen 2 tot 3 minuten voor het opdienen in de pan en laat ze onder deksel opwarmen in de room.

Tip

Is de saus te dik, neem dan helemaal op het einde van de kooktijd een kleine scheplepel van het kookwater van de pasta. Dat is rijk aan zetmeel en je kan er de saus tegelijk mee aanlengen en binden.