Lang leve terug naar school!

Terug naar school staat vaak synoniem voor nieuwigheden, enthousiasme en leermogelijkheden. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, ontdek tips voor smakelijke lunchtrommels en goede voornemens die je gans het jaar zullen bijblijven.

Creatieve brooddozen: evenwicht en verwennerij

1 / Varieer het brood

Kies een gevarieerde selectie broden om eentonigheid te voorkomen. Volkoren-, graan- of zadenbrood, elke dag kan een nieuw avontuur zijn voor je smaakpapillen. Vind een selectie van verschillende broden voor alle smaken in je louis delhaize winkels.

2 / De kunst van het garneren

Speel met kleuren en texturen door te experimenteren met verschillend beleg. Magere eiwitten zoals gegrilde kip of roomkaas, knapperige groenten en zelfgemaakte sauzen kunnen een eenvoudige sandwich omtoveren tot een feest van smaken.

3 / Evenwichtige tussendoortjes

Neem evenwichtige tussendoortjes om je de hele dag op de been te houden. Vers fruit, groentesticks met een lichte dip of noten en zaden kunnen zorgen voor een dosis energie zonder de gezondheid in gevaar te brengen.

4 / Een beredeneerde zoete toets

Kies voor gezonde alternatieven om de smaakpapillen te bevredigen. Plakjes banaan met amandelboter, kleine stukjes pure chocolade of een volkoren muffin kunnen zorgen voor de perfecte dosis zoetigheid zonder overdaad.

Goede voornemens voor een succesvol jaar

1 / Emotionele organisatie

Neem de tijd om schoolspullen van tevoren klaar te zetten, van schooltassen tot benodigdheden. Met de juiste organisatie en voorbereidingen begin je het jaar in alle sereniteit

2 / Tijdsbeheer

Leer hoe je je tijd effectief kunt beheren. Maak een schema voor huiswerk, buitenschoolse activiteiten en ontspanning. Dit zal helpen om stress te verminderen en je productiviteit te maximaliseren.

3 / Denk aan hydratatie

Zorg voor regelmatige hydratatie gedurende de dag. Een fles water in de schooltas kan helpen om energie te behouden en de concentratie te bevorderen.

4 / Voortdurend ontdekken

Maak van nieuwsgierigheid je bondgenoot. Probeer elke dag iets nieuws te leren, in de klas, uit een boek of zelfs door onderwerpen te verkennen die je interesse wekken.

5 / Balans tussen werk en privé

Vind een balans tussen werk verantwoordelijkheden en tijd voor jezelf. Geef belang aan vrije tijd, gezinstijd en activiteiten die je mentaal welzijn voeden.

De start van het nieuwe schooljaar is een spannende tijd die veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke groei.
Met tips voor creatieve lunchtrommels en goede voornemens ben je klaar om het nieuwe jaar vol vertrouwen en enthousiasme in te gaan.

Fijne terugkeer naar school iedereen! 📚🍞✨