Snelle crumble met pruimen

Gemakkelijk

30 min

4

  • 500 g rode pruimen (gewassen, ontpit en in kwarten gesneden)

  • 80 g suiker (bruine suiker of witte suiker)

  • 100 g bloem

  • 80 g koude boter

  • 50 g amandelpoeder (optioneel voor extra verwennerij)

  • 1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)

  • Een snufje zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C

  • 02

    Snijd de pruimen in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met 40 g suiker en de vanillesuiker. Meng voorzichtig.

  • 03

    Meng in een kom de bloem, de rest van de suiker, het amandelpoeder (indien gebruikt) en een snufje zout. Voeg er de koude boter in kleine stukjes bij . Meng dit met de vingertoppen tot er een kruimelige textuur met kleine stukjes ontstaat.

  • 04

    Verdeel de crumble over de pruimen in de schaal.

  • 05

    Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de crumble goudbruin en knapperig is.

  • 06

    Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche voor nog meer verwennerij.