Gemakkelijk
30 min
4
500 g rode pruimen (gewassen, ontpit en in kwarten gesneden)
80 g suiker (bruine suiker of witte suiker)
100 g bloem
80 g koude boter
50 g amandelpoeder (optioneel voor extra verwennerij)
1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)
Een snufje zout
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd de pruimen in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met 40 g suiker en de vanillesuiker. Meng voorzichtig.
Meng in een kom de bloem, de rest van de suiker, het amandelpoeder (indien gebruikt) en een snufje zout. Voeg er de koude boter in kleine stukjes bij . Meng dit met de vingertoppen tot er een kruimelige textuur met kleine stukjes ontstaat.
Verdeel de crumble over de pruimen in de schaal.
Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de crumble goudbruin en knapperig is.
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche voor nog meer verwennerij.