Winterse salade met witloof en clementines

Gemakkelijk

20 min

4

  • 4 witloofstronken

  • 3 clementines

  • 40 g amandelschilfers

  • 1 el vloeibare honing

  • 1 el graanmosterd

  • 3 el olijfolie

  • 1 el appelazijn

  • Zout en peper

  • 01

    Was en hak het witloof fijn.

  • 02

    Rooster de amandelen enkele minuten in een pan tot ze goudbruin zijn.

  • 03

    Schil de clementines en verdeel ze in partjes.

  • 04

    Klop in een kom de olijfolie, azijn, honing en mosterd. Kruid met peper en zout.

  • 05

    Meng het witloof, de clementinepartjes en de helft van de amandelen.

  • 06

    Besprenkel met de honing-mosterdsaus en bestrooi vlak voor het opdienen met de resterende geroosterde amandelen.

  • 07

    Tip : Met parmezaankrullen of gerafelde kip is het nog lekkerder.