Winters slaatje met bloedsinaasappel en quinoa

Gemakkelijk

15 min

15 min

4

  • 2 bloedsinaasappels

  • 1 broccoli

  • 125 g rauwe quinoa

  • 2 rijpe avocado’s

  • 100 g jonge sla

  • 30 g pompoenpitten

  • peper en zout

  • 3 el extra olijfolie van de eerste persing

  • 2 el balsamicoazijn

  • het sap van een bloedsinaasappel

  • 1 kl honing

  • peper en zout

  • 01

    Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Zet weg.

  • 02

    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en laat afkoelen.

  • 03

    Kook ondertussen de broccoliroosjes enkele minuten in een pot gezouten kokend water of in de stoomoven.

  • 04

    Schil de bloedsinaasappels en de avocado’s en snij ze in schijfjes.

  • 05

    Meng in een grote slakom de schijfjes sinaasappel, de gekookte broccoli, de quinoa, de plakjes avocado, de jonge sla en de pompoenpitten.

  • 06

    Doe de vinaigrette over het slaatje en meng voorzichtig om alle ingrediënten goed te omhullen.

  • 07

    Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Dien het slaatje op.