La cerise de Bessenay

 

Onze inkopers zijn altijd op zoek naar het beste voor jou. Daarom bieden we je met plezier kersen van Bessenay aan. Ontdek een buitengewone smaak!

De streek van Bessenay, op 35 km ten westen van Lyon, geniet van een ligging die uitzonderlijk gunstig is voor het kweken van kersen. Op filterende bodems van granietzand en leem kunnen de kersenbomen tot bloei komen
op zonovergoten hellingen, op een hoogte van 250 m tot 650 m. Die hoogte zorgt ervoor dat de kersen stevig, lang houdbaar en onberispelijk vers zijn.

Resultaat: een smaak die je met geen enkele andere kan vergelijken.

Zero verspilling tips!

Gooi de steeltjes van de kersen niet weg. Maak er een vocht-afdrijvende en bloedzuiverende kruidenthee mee, die rijk is aan antioxidanten..

De weldaden van de kers

 • Kankerbestrijdend: ze staat toe laesies te voorkomen aan de dikke darm die zich in tumoren zouden kunnen wijzigen. Zij vertraagt de groei van de kankercellen in de darm. Zij vermindert spierpijn en draagt bij aan het herstel na een intense inspanning. Kersen zouden doeltreffender zijn dan een aspirine bij hoofdpijn.
 • Natuurlijk diureticum: kersen staan het ook toe urine te verdrijven alsook de toxines uit het bloed te verwijderen. Meer, kersenstelen zijn diuretisch en zuiverend, rijk aan antioxidanten. Gooi ze niet meer weg, maak er een thee van.
 • Verbetert de darmgezondheid: kersen zijn een natuurlijke remedie tegen verstopping.
 • Beschermd de huid: ze beschermt de lichaamscellen tegen de huidveroudering en de UV-straling. De kers geeft een boost aan vermoeide huid en tonifieert de gebruinde huid.
 •  

  Verbetert de  slaap: De melatonine aanwezig in de kers regulariseert het slaap-waakritme.

.


 

Van Hoogstraten tot Wépion, aardbeien zijn overal de vedette. Terecht ook, gezien de kwaliteit die in dit land wordt voortgebracht. Ze zijn sappig, stevig, fruitig en stralend rood. Je beleeft er puur  plezier aan.

De soorten die in België worden gekweekt

 • De Elsanta heeft een kegelvorm. Deze stevige aardbeien maken 85% van de Belgische productie uit.
  Topperiode: mei tot juli.
 • De Selva is een afgeplatte kegelvormige soort, goed voor 5% van de nationale productie.
  Topperiode: juli en augustus.
 • De Darselect is een kruising tussen de Parker en de Elsanta, maar matter en donkerder. Ze vertegenwoordigt 4 tot 5% van de Belgische productie. Topperiode: juni en juli.

 

Zero verspilling tips!

Zijn de aardbeien gekneusd? Maak er een coulis mee voor op je roomijs.