Zoete aardappelen gevuld met verse kaas

70min 4 mensen

Ingrediënten

4 zoete aardappelen olijfolie
1 rode ui 200 g verse kaas
1 bosje platte peterselie fleur de sel, peper
Espelettepeper

Bereiding

  1. Snij de rode ui in fijne schijfjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes over het hele oppervlak. Leg de aardappelen op een plaat met bakpapier, strijk in met olijfolie en kruid met fleur de sel. Plaats 50 minuten in de oven. De aardappelen moeten zacht zijn en je moet er makkelijk kunnen in prikken met een mesje.
  4. Snij de zoete aardappelen in 2. Haal met een eetlepel 2/3 van het vruchtvlees uit en let op dat je de schil niet beschadigt. Zet het vruchtvlees weg.
  5. Meng in een kom de kaas, het vruchtvlees van de zoete aardappelen en enkele takjes fijngehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout.
  6. Vul de zoete aardappelen met het mengsel en voeg de uien toe. Plaats nog 10 minuten in de oven. Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte platte peterselie.
  7. Serveer met een slaatje met vinaigrette.

 

Smakelijk !