Zalmspiesjes met citroen

20 min 6 mensen

Ingrediënten

1,2kg zalmhazen 2 citroenen
3 kl olijfolie 1 el gedroogde oregano
1 kl zeezout 2 el bieslook, fijngehakt
Voor de saus
1/3 kop dille, fijngehakt 1 kl citroenzeste
90 g boter, in blokjes gesneden

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan op een matige stand.
  2. Meng in een kommetje de oregano en het zout. Zet weg.
  3. Snij de zalmhazen in blokjes en de citroenen in fijne schijfjes. Maak de spiesjes. Begin met zalm, wissel af met schijfjes citroen en eindig met een stukje zalm. Strijk in met olie en kruid met een snuifje van het mengsel zout-oregano. Leg de spiesjes 5 tot 8 minuten op het barbecuerooster*. Draai ze af en toe om.
  4. Meng ondertussen in een kookpot de dille, het citroensap, de rest van het mengsel zout-oregano en de citroenzeste. Breng aan de kook op een matig vuur. Voeg de boter toe en klop de saus op.
  5. Serveer de zalmspiesjes met rijst, gegrilde groenten en de citroensaus.

*Om te vermijden dat je de spiesjes bij het omdraaien beschadigt, gebruik je best een visrooster.

Smakelijk!