Zalmmoot met honing en appel

35 9

Ingrediënten

Zalmmoten 4
Appels 2
Honing 50g
Wijnazijn 5cl
Olijfolie 5cl
Blaadjes munt 8
Kaneel een snuijfje
Boter 75g
zout en peper

Bereiding

  1. Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout.
  2. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).
  3. De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter.
  4. Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.
  5. Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelen.

Opmerkingen