Zalm papillote

35 9

Ingrediënten

Zalmfilets 2
Sjalot 1
Wortel 1
Prei 1
Boter 30g
Dragon
Zout
Peper
Blad bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th.7 (210°C).
  2. Was en schil de wortelen en de prei. Snijd de uiteinden van de wortelen en snijd ze  met een aardappelschiller om er originele slierten van te maken. Snijd daarna de prei in fijne reepjes.
  3. Leg de groenten 2 tot 3 minuten in kokend water.
  4. Snijd onder tussen de sjalotten tamelijk fijn.
  5. Maak nu de papillotten. Leg een stuk zalm in het midden, kruid met zout, peper en dragon. Voeg dan een beetje sjalot toe en leg een klontje boter in het midden. Bedek de zalm met de op voorhand uitgelekte groenten. Breng om te eindigen uw papillote op smaak met nog wat zout, peper en dragon.
  6. Vouw nu uw papillote dicht. Begin nu aan één uitende van het papier: vouw de randen dubbel om en druk ze aan. Ga zo door tot aan het andere uiteinde.   Leg uw papilloten in een ovenschaal en zet ze 10 min in de oven.
  7. Dien ze op met rijst of seizoengroenten.

Opmerkingen