Ingrediënten
Een doos lasagne | 500 gr |
Verse tomaten | 5 |
Ajuin | 1 |
Tomatenpuree | 1 |
Ricotta | 1 potje |
Rundsgehakt | 400 gr |
Boter | 30 gr |
Olijfolie | 3 soeplepels |
Basilicumblaadjes | |
Parmesaan | 100 gr |
Gruyère | 80 gr |
Zwarte peper (molen) en zout |
Bereiding
- Maak een tomatensaus. Bruineer een ajuin in olijfolie en doe de blokjes gepelde tomaten in de kookpot.
- Voeg nu de geconcentreerde tomatenpuree en de blaadjes basilicum erbij en kruid de saus met zwarte peper van de molen en zout. Verlaag het vuur en laat ongeveer 30 min. sudderen.
- Bak het gehakt in een beetje boter en wat olijfolie. Kruid af met peper en zout.
- Neem een grote ovenschotel en bedek hem met een laag tomatensaus. Leg daarop een eerste laag droge lasagnevellen naast elkaar. Bedek met een laag tomatensaus, een laag gehakt, de blokjes ricotta kaas en strooi de parmesaanse kaas er boven op.
- Herhaal deze handelingen en bouw de lasagne verder zo op tot de ovenschotel net niet gevuld is. Op de laatste laag lasagne moet enkel tomatensaus. Afwerken met parmesaan en gruyère. Bak de lasagne gedurende 30 min. in een oven van 200°.