Velouté van butternutpompoen en appel

45 min 4 mensen

Ingrediënten

500 g butternutpompoen 2 Granny Smith appelen
800 ml water 10 g boter
3 snuifjes espelettepeper 4 snuifjes zout
vloeibare room 1 takje verse tijm, afgeritst

Bereiding

  1. Schil de pompoen en de appel. Verwijder de pitten en snij in grove blokjes.
  2. Smelt de boter in een ruime kookpot. Wanneer ze schuimt, voeg je de butternut en een snuifje zout toe. Laat al roerend aankleuren en voeg de appelen toe. Giet er het water bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
  3. Kruid met zout en espelettepeper. Mix, proef en breng indien nodig verder op smaak.
  4. Serveer de warme velouté in diepe borden. Werk af met een scheutje room en een snuifje verse tijm.

 

 

Smakelijk!