Tongfilet met citroensaus

20 min 4 mensen

Ingrediënten

Tongfilets x 8
Ui x 1
Het sap van een citroen zonder waslaag
3/4 glas droge witte wijn
Olijfolie 3 eetlepels
Fijngehakte peterselie 2 eetlepels

Bereiding

  1. Verhit een straaltje olijfolie in een pan. Leg de tongfilets in de hete olie en bak ze in 10 minuten aan elke kant goudgeel. Pel ondertussen de ui en hak fijn.
  2. Doe de droge witte wijn en de fijngehakte ui in een pannetje en verwarm op laag vuur. Doe er het citroensap, de fijngehakte peterselie en tot slot de olijfolie bij. Breng op smaak met zout en vermeng. Laat op zacht vuur inkoken tot een romige saus. Roer regelmatig.
  3. Leg de tongfilets op borden en besprenkel ze met de saus met witte wijn en citroen. Serveer er gekookte witte rijst of verse tagliatelle bij.